Цього року Alca бере участь у 25-й виставці Designblok як експонент. З нової колекції стильних кнопок управління Linea та Dot.Dot. ми вирішили створити унікальну виставку у співпраці з їх автором Люсією Колдовою, яку можна побачити з 4 по 8 жовтня у празькому Виставковому палаці.

Неймовірних 680 поворотних кнопок

Тут охочі можуть помилуватися ними не лише очима, а й руками. Стіна, що складається з 680 кнопок, які обертаються, відразу привертає увагу своїм мінімалістичним зовнішнім виглядом та інтерактивністю: гості можуть використовувати її, щоб залишити особисте повідомлення, створити фігури або просто розслабитися, перевертаючи плитки. «Тема Designblok цього року – подорож. Хвиляста форма стіни нагадує морську хвилю, яка протягом століть була символом подорожей», — пояснює Петро Нейман, керівник відділу маркетингу Alca, який відповідав за проект.

«Тема Designblok цього року – подорож. Хвиляста форма стіни нагадує морську хвилю, яка протягом століть була символом подорожей».
керівник відділу маркетингу ALCA Petr Neumann

Кнопки Dot.Dot та Linka

Коли власники Радка Прокопова та Франтішек Фабичовіц задумалися про те, який символічний подарунок подарувати Альці на її 25-річчя, їхні думки пішли у різних напрямках. Зрештою вони зупинилися на новій колекції кнопок для унітазу, яка відрізнятиметься як практичністю, так і естетикою. Результат? «Ми створили елегантну кнопку, красиво закруглену та зручну для користувача», — представляє Радка Прокопова і додає: «Ми хотіли йти шляхом не революції, а шляхом еволюції. По суті ми оновили кнопку, яка повністю сумісна з усіма нашими системами, як ми і звикли».

Домінуючі кола та гострі лінії

При проектуванні простору дизайнери інтер'єру працюють із двома принципами форм – від кіл і прямих до гострих ліній. Саме тому було створено кнопки, що підкреслюють ці два стилі.

Кнопка "Dot.Dot.Dot" він виділяється двома колами, а м'який контур поступового поглиблення навколо основної кнопки символізує стікаючий потік води, припускаючи великий змив без будь-якої додаткової графіки. «Контраст між мінімалістичним колом на поверхні та навколо з яскраво вираженим виступом надає кнопці унітазу нового вигляду та характеру», — говорить про Dot.Dot дизайн дизайнер кнопок Люсі Колдова.

Друга форма мінімалістської концепції – кнопка управління Linka. Кнопка натхненна формами та лініями сучасної архітектури. Домінуюча та чітка лінія кнопки виступає приємно пом'якшена вгнутістю по її периметру. Кнопка доповнює інтер'єр тонким та елегантним дизайном», — пояснює Люсі Колдова.

При проектуванні дизайнерка Люсі Колдова зосередила увагу на пластичності опорної плити. Матовий дизайн з обробкою поверхні, що не залишає відбитків пальців, надає кнопкам усієї колекції відчуття елегантності та ще більше підвищує комфорт їх використання. Спеціальний антибактеріальний шар запобігає розмноженню небажаних бактерій на їх поверхні, гарантуючи чистоту при кожному дотику. Потрібні ще причини, чому вони вам потрібні?

Домінуючі кола та гострі лінії

Фотогалерея з Designblock 2023

krest_01
krest_01
krest_02
krest_02
krest_03
krest_03
krest_04
krest_04
_mg_2771
_mg_2771
_mg_2778
_mg_2778
_mg_2787
_mg_2787
_mg_2789
_mg_2789
_mg_2792
_mg_2792
_mg_2793
_mg_2793
_mg_2801
_mg_2801
_mg_2805
_mg_2805